Fördős Zé a konyhában Electrolux

Sajt, bors, spagetti: itt a perfekt cacio e pepe receptje!

2016.06.15. 10:35 | fördős_zé | Szólj hozzá! komment komment
Sajt, bors, spagetti: itt a perfekt cacio e pepe receptje! Tovább

Ahogy az amerikaiaknak ott van a Mac & Cheese, nekünk, magyaroknak a jó öreg sajtos tészta, úgy az olaszoknak a Cacio e pepe a tuti. Itt a tökéletes recept, ha brutál, autentikus olasz kajára vágytok, mindössze 10 perc alatt.

img_4834.JPG

Cacio e pepe

Hozzávalók (2 főre):

  • 25 dkg spagetti tészta
  • 8 dkg pecorino sajt
  • 7 dkg vaj
  • 3 ek olívaolaj
  • 2 mk frissen őrölt bors

img_4832.JPG

A tésztát kb. 5 perc alatt al dentére, azaz fogkeményre főzzük. Leszűrjük és a tészta főzőlevét félretesszük.

Az őrölt bors felét az olívaolajon és 2 dkg vajon megfuttatjuk, ügyelve, hogy a vaj ne barnuljon meg, viszont kiengedje az illatát. Ezután hozzáöntünk kb. 1,5 dl-t a tészta főzővízéből és összeforraljuk. Beletesszük a tésztát és a maradék vajat, majd az egészet összerázzuk. A tésztához adjuk a finomra reszelt pecorino sajtot és nagyon alacsony lángon addig rázogatjuk és kevergetjük, amíg kialakul az emulzió és a krémes mártás teljesen bevonja a tésztát. Ekkor lehúzzuk és ráőröljük a bors másik felét. Azonnal tálaljuk!

img_4833.JPG

Tovább a poszthoz
komment komment

A bejegyzés trackback címe:

http://zeakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr648809958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Ha bármilyen kérdés felmerülne...