Fördős Zé a konyhában Electrolux

Karácsony egy sajttortába zárva

2016.12.12. 18:15 | fördős_zé | Szólj hozzá! komment komment
Karácsony egy sajttortába zárva Tovább

Na gyerekek, kezdődjön az ünnepi készülődés! Ugye ti is imádjátok a mézeskalácsot? Megvesztek egy jó sajttortáért? És mi nem hiányzozhat még a karácsonyi hangulatból? Egy jó kis vörösboros szilvaszósz! Mit szólnátok, ha azt mondanám, ezt a hármat most egyetlen sütibe sűrítettem nektek?! Ki ne hagyjátok ezt az epic karácsonyi sajttortát! 

 

12 szeletes tortaformához

Hozzávalók az alaphoz

  • 120 g mézeskalács
  • 1 evőkanál szobahőmérsékletű vaj

Hozzávalók a krémhez

  • 650 g philadelphia krémsajt
  • 100 g tejföl
  • 150 g cukor
  • 5 tojás
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 tk fahéj

Hozzávalók a szilvás öntethez

  • 300 g szilvalekvár
  • 50 ml vörösbor                                                                                                                                     
  • 2 lap zselatin

 

img_2771.JPG

A kekszes alaphoz a mézeskalácsot törjük morzsásra, dobjuk hozzá a vajat és dolgozzuk el. A tortaformánk alját béleljük ki sütőpapírral, majd az alapot egy evőkanál segítségével oszlassuk el benne, majd tegyük mélyhűtőbe addig, amíg elkészítjük a krémet.

A krémhez a krémsajtot, a tejföllel és a cukorral keverjük el, adjuk hozzá egyenként a tojásokat, majd a narancs héját és a fahéjat és dolgozzuk jól el őket. Elég egy gyors keverés, nem szabad túlkeverni a masszánkat, mert a sajttorta teteje megrepedhet.

A mélyhűtőből kivett alapra öntsük rá a krémet és 165 fokos gőzös sütőben süssük 55 percig. Akkor jó, ha a közepe nem folyós, hanem remegős.

A szilvalekváros vörösboros öntethez a szilvalekvárt a borral összefőzzük, majd hozzáadjuk a zselatinlapot (a zselatinlapot áztassuk vízbe és amikor megszívja magát, akkor nyomkodjuk ki ) és addig keverjük, amíg olyan sűrűséget nem kapunk, hogy a tortánkon megmaradjon. Amint kész van, ráöntjük a sajttortára, hagyjuk kihűlni, hűtőbe tesszük egy éjszakára és másnap szeleteljük.

img_2772.JPG

 A recepthez az inspirációt köszönjük a Praliné Paradicsomnak!

http://www.pralineparadicsom.hu/2015/01/teli-fuszeres-szilvas-sajttorta.html

Ti mit fogtok sütni idén? Fotózzátok le, küldjétek be és nyerjetek egy Electrolux Assistent robotgépet! 

Az eddigi pályázatok:

https://www.facebook.com/pg/fordos.ze/photos/?tab=album&album_id=1747001305625005

Részletes játékszabály: 

http://zeakonyhaban.blog.hu/2016/11/29/bake_for_someone_jatekszabaly 

 

Tovább a poszthoz
komment komment

A bejegyzés trackback címe:

http://zeakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr1512043049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Ha bármilyen kérdés felmerülne...