Fördős Zé a konyhában Electrolux

Isler ünnepi kiadásban

2016.12.18. 15:29 | fördős_zé | Szólj hozzá! komment komment
Isler ünnepi kiadásban Tovább

Isler sós karamellel töltve

Ti is imádjátok az islert? Én igen, ezért ez sem maradhatott ki a karácsonyi süti áradatból. Ez egy extra, ünnepi verzió, sós karamellel és dióval megbolondítva...nyamiiii!

img_2931.JPG

Hozzávalók a tésztához (15 islerhez)

  • 70 g darált dió
  • 110 g liszt
  • 120 g szobahőmérsékletű vaj
  • 60 g porcukor
  • 1 tojássárgája
  • 1 csipet só

Hozzávalók a karamell szószhoz

  • 130 g cukor
  • 75 ml habtejszín
  • 25 g vaj
  • 1 teáskanál só

Hozzávalók a bevonáshoz

  • 150 g étcsokoládé
  • 1 evőkanál étolaj

Először készítsük el a karamellt, mert ki kell hűlnie, hogy tölthető állapotba kerüljön. A cukrot olvasszuk meg egy lábasban, majd vegyük le a tűzről és öntsük hozzá a tejszínt, majd a vajat és a sót, keverjük el alaposan és hagyjuk kihűlni.

A vajat a porcukorral habosítsuk ki, adjuk hozzá a tojás sárgáját, majd a többi hozzávalót és gyúrjuk tésztává. Tegyük 1 órára hűtőbe, majd lisztezett felületen nyújtsuk és szúrjunk ki belőle 5 cm átmérőjű köröket. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket és 180 fokon süssük 13 percig. Két kört töltsünk meg sós karamellaszósszal, majd mártsuk ki őket az olajjal elkevert olvasztott csokiban.

img_2930.JPG

Ti mit fogtok sütni idén? Fotózzátok le, küldjétek be és nyerjetek egy Electrolux Assistent robotgépet! 

Az eddigi pályázatok:

https://www.facebook.com/pg/fordos.ze/photos/?tab=album&album_id=1747001305625005

Részletes játékszabály: 

http://zeakonyhaban.blog.hu/2016/11/29/bake_for_someone_jatekszabaly 

 

Tovább a poszthoz
komment komment

A bejegyzés trackback címe:

http://zeakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr112055813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Ha bármilyen kérdés felmerülne...