Fördős Zé a konyhában Electrolux

Bake for someone játékszabály

2016.11.29. 17:32 | fördős_zé | Szólj hozzá! komment komment
Bake for someone játékszabály Tovább

Játékszabály

 

A promóciós játék elnevezése: "Bake For Someone! Fotópályázat" (a továbbiakban: „Játék”).

A Játék szervezője: Lunchbox Produkciós Kft. székhely: 1116 Budapest, Fehérvári út 108-112., adószám: 24842943-2-43 (a továbbiakban: "Szervező").

  1. A Játékban résztvevő és abból kizárt személyek:

A Játékban részt vehet minden természetes személy. (továbbiakban: Játékos).

A Játékból ki vannak zárva:

  • a Szervező vezető tisztségviselői, munkavállalói valamint az itt felsorolt személyek Ptk. 8:1 paragrafusában meghatározott hozzátartozói;
  • a Játék lebonyolítását végző cégek, személyek, ill. azok vezető tisztségviselői, munkavállalói, valamint a lebonyolításban résztvevő megbízottjai, valamint az itt felsorolt személyek Ptk. 8:1 paragrafusában meghatározott hozzátartozói;
  • azon cégek és személyek valamint kapcsolt vállalataik, melyek kereskedelmi egységei a Játékban részt vesznek, ill. melyek kereskedelmi egységeiben a Játékban résztvevő termékek kaphatóak illetve az itt felsorolt személyek Ptk. 8:1 paragrafusában meghatározott hozzátartozói.
  • azon személyek, akik a korábban futó, Szervező által meghirdetett nyereményjátékokban a nyereményjáték szellemével bármilyen módon összeférhetetlen, vagy azt sértő magatartást tanúsítottak, és ezért őket Szervező kizárta, ill. kizárja minden nyereményjátékából.
  • a lájk vadász oldalakon gyűjtött lájkok nem vehetők számításba, azok a versenyzők akiknek a pályázata ilyen, vagy erre utaló lájkokkal rendelkezik, automatikusan kizáródnak a játékból. Szervező fenntartja a jogot ennek megítélésére.

 

  1. A Játék időtartama:

A Játék 2016. november 29. napjától  2016. december 20. napján 23.59.59 óráig tart. A Játék időtartamát megelőzően és követően beérkező pályázatok nem vesznek részt a Játékban.

A pályázat beküldésének ideje a Szervező szerverére történő beérkezés percpontosságú időpontja.

  1. A nyerésre való pályázat menete:

A Játékban az alábbi módon lehet részt venni:

A Játékos saját fotókkal nevezhet. A Játékban való részvételhez játékos elküldi a nevezendő fotóját  "Bake for someone"  témakörben a  bakeforsomeone@gmail.com  email címre, leírással kiegészítve. Kizárólag azok a képek tudnak versenybe szállni a nyereményért, ahol a story is fel van tüntetve a kép mellett. Szervező a játék ideje alatt naponta egy alkalommal feltölti a Fördős Zé Facebook oldalán létrehozott „Bake for someone” albumba a beérkezett fotókat.

Egy személy összesen három pályázat leadására jogosult. Amennyiben egy személy, több, mint 3 fotóval indul, automatikusan az első 3 beküldött fotója nevez a játékba.

A Játékosok bakeforsomeone@gmail.com  e-mail címre elküldött pályázatuk feladói email címe alapján kerülnek azonosításra. Az adatok esetleges változásaiból eredő, a Szervező érdekkörén kívül eső, technikai problémákért (különösen, de nem kizárólag adatok megváltozása, stb.) Szervezőt semmilyen felelősség nem terheli.

Szervező fenntartja magának a jogot arra, hogy amennyiben valamely játékos részéről bármilyen (számítógépes) manipulációt, illetve a Játék szellemével bármilyen módon összeférhetetlen, vagy azt sértő magatartást tapasztal (pl.tömegesen generált e-mail címek létrehozását) vagy ennek megalapozott gyanúja felmerül, úgy a játékost azonnali hatállyal kizárja a játékból valamint minden jelenlegi és jövőben szervezett promóciójából, illetve nyereményjátékából. Az adott pályázat, illetve a Játékos kizárása miatt, a Szervezővel szemben a kizárt személy semmilyen igényt nem jogosult támasztani illetve kárigényt érvényesíteni.

A Szervező fenntartja magának a jogot, hogy azon pályázókat illetve azon pályázatokat, akik ill. amik nem felelnek meg a jelen szabályzat feltételeinek a Játékból kizárja. Szervező a nem valós adatokkal résztvevőket automatikusan kizárja a Játékból.

A Szervező kizárja a felelősségét minden, a www.gmail.com vagy a www.facebook.com weboldalt, illetve az azt működtető szervert ért külső, ún. SQL támadások estére. Tehát amennyiben a weboldalt, illetve szervert ért támadás folytán a játékosok téves rendszerüzeneteket kapnak nyereményeiket, a nyertes/nem nyertes státuszukat, stb. illetően, úgy ezen esetekre a Szervező semminemű felelősséget nem vállal.

A Játék feltételeinek elfogadásával a Játékos tudomásul veszi, hogy a Játék tartalma, teljesítménye, üzenet- és adatátviteli-, valamint válaszadási sebessége a kiszolgáló technológia függvényei, és ezáltal ezeket kedvezőtlenül befolyásolhatja hálózati vagy szerver hiba és egyéb olyan Szervezőn kívül álló tényezők is, mint például (de nem kizárólagosan) levelezőszerverek teljesítménye és esetleges meghibásodása, valamint a biztonságos hálózati kapcsolat fenntartása. Ezen esetkért a Szervező nem felel.

Nem vállal a Szervező felelősséget olyan esetekben sem, mikor a Játékos által igénybevett Internetszolgáltató hibájából nem érkezik meg (időben) a pályázat, illetve a feleken kívül álló okból az Internetszolgáltatás nem elérhető vagy a regisztrációt nem lehet végrehajtani.

A fotóval szemben támasztott követelmények:

 

  1. Csak a Játékos által készített fotó tölthető fel.
  2. Tilos olyan fotót feltölteni, ahol kifejezetten veszélynek teszi ki magát a Játékos.
  3. Saját grafikai feldolgozás megengedett. A fotón nem tűnhet fel másik cég neve, lógója vagy egyéb hirdetési szövege. A fényképek nem tartalmazhatnak semmilyen rejtett vagy szembetűnő hirdetést más cégek termékeiről vagy szolgáltatásairól. Nem tartalmazhatnak semmilyen rágalmazó, erőszakos, etikátlan, diszkriminatív vagy egyéb okból erkölcstelen vagy tiltott tartalmakat.
  4. A fényképek nem sérthetik harmadik személy szerzői jogát, illetve személyhez fűződő jogait.
  5. A fényképek nem sérthetik Szervező jogos érdekeit.

A fényképek szabályzatban előírt követelményeinek és feltételeinek való megfelelését és ezen okból a Játékból való kizárását Szervező bírálja el. Szervező fenntartja a jogot a fényképek felülvizsgálatára a nyilvánosságra hozatalt követően is, és ennek megfelelően bármikor el is távolíthat fotókat a honlapról. Valamely fotó eltávolítása illetve az adott pályázat kizárása miatt, a Szervezővel szemben a kizárt személy semmilyen igényt nem jogosult támasztani illetve kárigényt érvényesíteni.

A Játékos biztosítja a fotók per-, teher, - és igénymentességét és köteles mentesíteni Szervezőt Harmadik Személy által támasztott igényektől – ideértve a szerzői jogi igényeket is –, melyek a jelen pont rendelkezéseinek résztvevő által történő megsértéséből származnak.

A fotók technikai követelményei:

A fényképeket digitális formában kell elküldeni.

A fájl nem tartalmazhat semmilyen szoftver vírust, vagy egyéb más módon nem lassíthatja, károsíthatja a honlap működését, illetve egyéb szoftver programot vagy hardvert.

Nyeremény:

 

1 db Electrolux Assistent robotgép

 

http://www.electrolux.hu/termekek/H%C3%A1ztart%C3%A1si-kisg%C3%A9pek/Robotg%C3%A9pek/Assistent-konyhai-robotg%C3%A9pek/EKM4000/

 

Játék nyertese

 

A játék végére (2016.12.23.) a 3db legtöbb lájkot kapott pályázatból 1 db nyertest sorsolunk ki, aki egy piros, Electrolux Assistent robotgépet nyer. (EKM4000)

A nyertesek közzététele a Fördős Zé facebook rajongói oldalon poszt formájában:

2016.december 23.

  1. Nyertes értesítése, nyeremény átadása:

A Szervező a Játék eredményét a Rajongói oldalon posztban közzéteszi (”Értesítés”). A nyilvánosságra hozatal során a nyertes Pályázatot beküldő Játékos neve és a beküldött pályázata jelenik meg. Továbbá Szervező e-mail üzenetet küld a nyerteseknek arra az e-mail címre, amelyről beérkeztek a nyertes pályázatok. Amennyiben a nyertes Játékos az Értesítésre 7 napos határidőn belül nem reagál, úgy a Nyereményre a továbbiakban nem jogosult. A nyereményeket postai úton juttatjuk el a nyerteseknek.

A Szervező a pályázatok tulajdonjogával kapcsolatban felmerülő vitákkal kapcsolatban kizárja a felelősségét.

A nyertes köteles együttműködni a Szervezővel, illetve a megbízásából eljáró bonyolítóval annak érdekében, hogy a nyeremények átadására legkésőbb a Játékos értesítését követő 60 napon belül sor kerüljön. Ha ezen együttműködési kötelezettségüknek a nyertesek bármelyike nem tesz eleget, és így a nyeremény időben való átadása meghiúsul, úgy ezen körülményért a Szervező felelőssége nem állapítható meg. A Szervező a nyeremények átvételének lehetőségét ezen határidőn belül tudja biztosítani, az átvétel időtartama nem hosszabbítható meg, így annak elmulasztása a Játékosra nézve jogvesztő.

Nyeremény átvételére nem jogosult az a Játékos, akinek a részére a Nyereményt azért nem lehet átadni, mert a Pályázatán, illetve az Értesítés visszaigazolásában feltüntetett személyes adatai nem valósak, hiányosak vagy tévesek. A Játékos téves adatszolgáltatásából eredően a Szervezőt semmilyen felelősség nem terheli.

A tárgynyeremények pénzre és más nyereményre át nem válthatók.

Ha a Játékos korlátozottan cselekvőképes személynek minősül, úgy a nyereménnyel kapcsolatos érdemi ügyintézésre, valamint a nyeremény átvételére csak törvényes képviselőjével vagy gondnokával együtt jogosult. Cselekvőképtelen nyertes esetén a nyereménnyel kapcsolatos érdemi ügyintézésre, valamint a nyeremény átvételére kizárólag a nyertes törvényes képviselője vagy gondnoka jogosult.

A nyereményeket átvevő Játékos a nyereménnyel kapcsolatos szavatossági és jótállási, esetleg kártérítési igényét a jogszabályi keretek között a nyeremény gyártójával/forgalmazójával, ill. a szolgáltatás nyújtójával szemben érvényesítheti. Szervező - szándékos és súlyos gondatlansággal okozott károk kivételével - kifejezetten kizárja a felelősségét a Nyeremény átvétele, ill. az annak érdekében tett cselekmények, valamint a Nyeremény használata, ill. igénybevétele során a Játékost ért minden kárért.

  1. Adózási kérdések:

A nyeremény esetleges személyi jövedelemadó vonzatát a Szervező viseli.

A nyertes köteles minden esetlegesen szükségessé váló az adóügyi adminisztráció szempontjából nélkülözhetetlen vagy azt megkönnyítő adatszolgáltatást biztosítani, ill. nyilatkozatot megadni.

A nyeremény megszerzésének módját az átvételi elismervény igazolja, külön dokumentum kiállítására nem kerül sor.

  1. Vegyes rendelkezések:

A résztvevők a részvétellel elfogadják a hivatalos játékszabályt.

A Játék semmilyen módon nem szponzorált a Facebook által, illetve semmilyen tekintetben nem kapcsolódik a Facebook-hoz. A Facebook-ot a Játékkal kapcsolatban nem terheli felelősség.

Szervező fenntartja a jogot, hogy a Játék feltételeit indokolás nélkül módosítsa, ideértve a Játék határidő előtti befejezését is. Az erre vonatkozó tájékoztatást a Szervező a Játék egyéb közleményeivel azonos nyilvánosságot biztosítva közzéteszi.

 

Budapest, 2016. november 29.

Lunchbox Produkciós Kft.

Szervező

Tovább a poszthoz
komment komment

Krémes avokádós spagetti

2016.06.02. 14:02 | fördős_zé | Szólj hozzá! komment komment
Krémes avokádós spagetti Tovább

Ebben a tésztában semmi krémsajt, tejszín vagy vaj nincsen, egyszerűen az avokádótól lesz ilyen szuper krémes. Koktélparadicsommal, parmezánnal és petrezselyemmel az igazi. Próbáljátok ki!


img_1574.jpg

Avokádós spagetti

Hozzávalók (4 főre):

  • 300 g spagetti tészta
  • 2 db közepes avokádó
  • 6 db fürtös koktél paradicsom
  • 1,5 ek pirított fenyőmag
  • 1,5 ek reszelt parmezán
  • 1/2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 chili paprika
  • 1/2 csokor friss petrezselyem
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 csipet só
  • frissen őrölt bors

img_1573.jpg

Egy késes aprítóba kanalazzuk az avokádót, hozzáadjuk a pirított fenyőmagot, a fokhagymát, a reszelt parmezánt, 1 evőkanál olívaolajat, a sót, borsot és az egészet összezúzzuk. Egy serpenyőt felhevítünk 1,5 evőkanál olívaolajjal és megfuttatjuk rajta a félbe vágott koktélparadicsomokat, a szárával együtt, és a karikákra vágott chilit, majd sózzuk, borsozzuk. Egy lábasban kifőzzük a spagetti tésztát. A paradicsomokat megszórjuk aprított petrezselyemmel, a paradicsomok szárát kivesszük és ráöntjük az avokádós krémet, majd 1-2 merőkanálnyit hozzáadunk a tészta főzővizéből. Összeforgatjuk a tésztával és egy kis reszelt parmezánnal és aprított petrezselyemmel tálaljuk.

Tovább a poszthoz
komment komment

3 villámgyors french toast tekercs

2016.06.01. 12:43 | fördős_zé | Szólj hozzá! komment komment
3 villámgyors french toast tekercs Tovább

Gyerekek, három olyan villámgyors és szuper egyszerű receptet mutatok nektek, amitől garantáltan  lehidaltok. A french toast-ot mindenki ismeri, de én annak egy sokkal menőbb változatát mutatom meg. Fogjuk a toast kenyeret, kilapítjuk, megtöltjük mennyei dolgokkal, felcsavarjuk és kisütjük. Reggelire és desszertnek is tökéletes. Próbáljátok ki!

img_23792.jpg

Banános nutellás tekercs

Hozzávalók:

  • 4 szelet toast kenyér
  • 4 ek nutella
  • 1 banán kockákra vágva
  • 1 ek vaj
  • 1 tojás
  • 2 ek tej
  • 2 ek porcukor

img_2394.jpg

A tojást a tejjel kissé felverjük, a banánt felkockázzuk. A kenyérszeletek széleit levágjuk és a belsejét sodrófával kilapítjuk. Megkenjük az egészet 1 evőkanál nutellával és az egyik rövidebb végébe teszünk egy sor banánt és feltekerjük. Az egészet megmártjuk a tojásban, majd a vajas, felhevített serpenyőben aranybarnára sütjük minden oldalát. Amikor elkészült azonnal megszórjuk porcukorral és még melegen fogyasztjuk.

Csokis epres tekercs

Hozzávalók:

  • 4 szelet toast kenyér
  • 4 ek tejcsoki pasztilla
  • 3 db eper
  • 1 ek vaj
  • 1 tojás
  • 2 tk tej
  • 2 ek porcukor
  • 1 tk vaníliás cukor

img_2379.jpg

A tojást a tejjel kissé felverjük, a csokit vízgőz felett megolvasztjuk, az epreket apró kockákra vágjuk. A kenyérszeletek széleit levágjuk és a belsejét sodrófával kilapítjuk. Megkenjük az egészet a csoki 1/4-ével és az egyik rövidebb oldalára teszünk egy sor epret, majd feltekerjük. Az egészet megmártjuk a tojásban, majd a vajas, felhevített serpenyőben aranybarnára sütjük minden oldalát. Amikor elkészült azonnal megszórjuk vaníliacukros porcukorral és még melegen fogyasztjuk.

Fahéjas tekercs

Hozzávalók:

  • 40 g + 1 ek szobahőmérsékletű vaj
  • 1 ek barna cukor
  • 2 tk fahéj
  • 1 tojás
  • 2 ek tej
  • 2 ek porcukor

img_2400.jpg

A szobahőmérsékletű vajat a barnacukorral és 1 teáskanál fahéjjal habosra verünk, a tojást a tejjel kissé felverjük. A kenyérszeletek széleit levágjuk és a belsejét sodrófával kilapítjuk. Megkenjük az egészet a fahéjas vaj 1/4-ével és feltekerjük. Az egészet megmártjuk a tojásban, majd a vajas, felhevített serpenyőben aranybarnára sütjük minden oldalát. Amikor elkészült azonnal megszórjuk fahéjas porcukorral és még melegen fogyasztjuk.

Tovább a poszthoz
komment komment

Frittata füstölt sonkával és medvehagymával

2016.03.24. 11:12 | fördős_zé | Szólj hozzá! komment komment
Frittata füstölt sonkával és medvehagymával Tovább

Világbajnok reggeli, ha már unjátok az omlettet és a rántottát: ez az olaszok tojáslepénye, a frittata. Bármilyen zöldséget ér belepakolni, de mi most egy limitált húsvéti kiadást mutatunk nektek tormával, füstölt sonkával és persze sok medvehagymával.

img_9320.jpg

Hozzávalók:

  • 15 dkg főtt, füstölt sonka/csülök
  • 2 ek étolaj
  • 15 dkg paradicsom
  • 8 tojás
  • bors
  • 2 ek frissen reszelt torma
  • 1 marék medvehagyma apróra vágva
  • kevés cheddar sajt

img_9314.jpg

A kockára vágott sonkát egy kevés olajjal egy serpenyőben megpirítjuk. Közben a koktélparadicsomot félbevágjuk és a csülökhöz adjuk. A tojásokat egy tálba ütjük, sózzuk, borsozzuk, ráreszeljük a tormát, hozzáadjuk a felaprított medvehagymát és rátépkedjük a sajtot. Az egészet egy villával lazán összekeverjük és a paradicsomos-sonkás keverékre öntjük, a tetejét pedig megszórjuk a megmaradt sajttal. Ha a tojás a serpenyő pereménél már kezd megszilárdulni, akkor mehet a 200 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 10-12 perc alatt megsül.

Tovább a poszthoz
komment komment

Nagyon szaftos resztelt máj

2016.03.23. 12:48 | SzárnyasÍzvadász | Szólj hozzá! komment komment
Nagyon szaftos resztelt máj Tovább

Pofonegyszerű kaja, de tényleg. Percekben mérhető az idő, amíg elkészítitek, de egy valamit vegyetek véresen komolyan: ez az étel akkor finom, ha szaftos. Vagyis ha SZAFTOS. Nagyon. Na irány főzni!

resztelt_maj.jpg

Hozzávalók:

  • 500 g csirkemáj
  • 100 ml olaj
  • 200 g vörös hagyma
  • 1 púpos tk paradicsompüré
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1/2 tk őrölt kömény
  • 2 tk majoranna
  • 1/2 tk bors
  • 1 csapott tk só
  • 1 csapott ek fűszerpaprika
  • 1 ek keményítő
  • 2 dl víz
  • 1 kk őrölt pirospaprika
  • 1 kis paradicsom

img_8586_1.jpg

Egy serpenyőben olajat hevítünk és lepirítjuk rajta a paradicsompürét. A vöröshagymát szeletekre vágjuk és paradicsomos alaphoz adjuk.  A serpenyőbe tesszük a vékony szeletekre vágott fokhagymát, a májat és pirítani kezdjük. Az egészet megszórjuk őrölt pirospaprikával, köménnyel, majorannával, sóval és borssal. Hozzáadjuk a keményítőt, a vizet és az egészet összeforgatjuk. Kb. 5-10 percen keresztül főzzük, majd végül főtt burgonyával tálaljuk.

img_8613.jpg

Tovább a poszthoz
komment komment

Házi hummusz recept

2016.03.11. 10:34 | SzárnyasÍzvadász | Szólj hozzá! komment komment
Házi hummusz recept Tovább

A hummusz népszerű étel lett Budapesten, elég jól passzol mindenféle pitás szendvicsekhez, falafelhez. De sokan nem is sejtik, hogy mennyire egyszerű cuccról van szó: pár lépésből áll elkészíteni és egy friss, házi gyártású hummusz jobb, mint bármi, amit egy török büfében kaptok!

hummusz.jpg

  • 200 g száraz csicseriborsó (vagy csicseriborsó konzerv)
  • 100 g szezámmag
  • 1 púpozott teáskanál őrölt római kömény
  • 1 kis gerezd fokhagyma
  • Só, fehérbors
  • 1 evőkanál citromlé
  • Kb. 1,5 dl olívaolaj

hummusz2.jpg

A csicseriborsót kb. 1,5 óra alatt készre főzzük, vagy használjunk konzerv csicseriborsót és akkor ez a lépés kihagyható. Egy száraz serpenyőbe szórjuk a szezánmagot és közepes lángon, rázogatva addig pirítjuk, amíg világos zsemleszínt nem kap. Az így lepirított szezánmagot bedobjuk egy aprítógépbe, hozzáadunk egy kevés olívaolajat és teljesen homogén állagú krémet készítünk belőle: ez a tahini paszta. A megfőtt csicseriborsót leszűrjük és a tahini pasztához adjuk. Hozzáadunk a főzőléből egy keveset, majd a római köménnyel, sóval, fehér borssal, citromlével és egy gerezd fokhagymával ízesítejük. Még rakunk bele olívaolajat és az egészet összezúzzuk az aprítógéppel. Az állagán közben lehet javítani a főzőlé és olívaolaj hozzáadásával, az ízeken pedig citrommal és a fűszerekkel lehet finomhangolni.

Tovább a poszthoz
Címkék: recept hummusz
komment komment

Hatalmas kedvenc: rakott kel

2016.03.04. 12:55 | SzárnyasÍzvadász | Szólj hozzá! komment komment
Hatalmas kedvenc: rakott kel Tovább

Az olaszok szerint a világ legjobb sütőben sült, rakott étele nem más, mint a lasagna. Ezzel csak egy gond van, hogy nem ismerik a rakott kelt. Ha ismernék, be kéne látniuk, hogy csak a 2. helyezettre futotta. :)

rakottkel_1.jpg

  • 3 ek olaj
  • 72 dkg darált sertéscomb
  • 35 dkg rizs
  • 2 közepes vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 ek passzírozott paradicsompüré
  • Fél kelkáposzta
  • 1 púpozott ek fűszerpaprika
  • 1 csapott tk majoranna
  • Fél mokkáskanál őrölt kömény
  • 1 babérlevél
  • Só bors
  • 450 g tejföl
  • 3 ek zsemlemorzsa

img_8518.jpg

A vöröshagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk és olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a darált sertéshúst, amit jó alaposan átpirítunk. Hozzáadjuk a paradicsomot/paradicsomkonzervet, majd a fűszereket. Az egészet jó alaposan összeforgatjuk, felöntjük 4 dl vízzel és fél órát rotyogtatjuk.

Közben a rizst forró vízzel felöntjük, megsózzuk és addig pároljuk, amíg csak éppen egy kicsit még haraphatóak a szemek. A kelkáposzta leveleit nagyobb darabokra vágjuk és forró vízben elkezdjük kifőzni. Ha teljesen megfőtt, puha kel-leveleket szeretnétek, hagyjátok őket 6-7 percig a vízben, ha roppanósra hagynátok, mint mi, akkor 2-3 perc főzés után blansírozzátok, azaz dobjátok hideg vízbe.

A leveleket ezután lecsepegtetjük egy konyharuhán. A töltelékhez, ha szükséges adunk egy kis vizet még, majd összeforgatjuk az előfőzőtt rizzsel. A sütőt előmelegítjük 180 fokra és összeállítjuk a rakott kelt: egy hőálló tál alját kibéleljük a kellevelekkel, ezeket megsózzuk, majd elterítjük rajtuk a tejfölt, majd a tölteléket és ezt még kétszer megismételjük. Az utolsó réteg tejfölre zsemlemorzsát szórunk és 30 perc alatt készre sütjük.

Tovább a poszthoz
komment komment

Az én madártej receptem

2016.02.22. 10:28 | SzárnyasÍzvadász | Szólj hozzá! komment komment
Az én madártej receptem Tovább

A madártej is tipikusan egy olyan desszert, amit akkor is simán össze tudtok dobni, amikor egy nagy zabálás után rájöttök, hogy ennétek valami édeset, de még egy tábla csoki sincs otthon. Alig kell hozzá pár összetevő, de a madártej mégis olyan finom dolog, hogy nem lehet neki ellenállni! 

Hozzávalók:

  • 1 l tej
  • 6 tojás
  • 15 dkg cukor
  • egy vanília kikapart magja v. 1 ek vanília kivonat
  • 1 mk fahéj

Felforraljuk a tejet, közben kettéválasztjuk a tojásokat. A fehérjéket félig felverjük kevéske sóval, majd az össz cukormennyiségből 2 evőkanálnyit hozzáadunk és kemény habbá verjük.

A felforrt tejhez keverjük  a vaníliát és még szintén a kimért cukormennyiségből 1 evőkanálnyit, majd a felvert fehérjéből galuskákat szaggatunk a tejbe és fedő alatt 2 percig főzzük őket A megfőtt galuskákat egy külön tányérba szedjük.

A tojássárgákhoz hozzákeverjük a maradék cukrot, és az egészet habosra keverjük. Hőkiegyenlítéssel a vaníliás tejhez keverjük, ami azt jelenti hogy egy kevéske forró tejet a sárgákhoz keverünk, összekeverjük, majd ha szépen felhígult, a keveréket a fahéjjal együtt a forró tejhez öntjük. Folyamatosan kevergetve megvárjuk hogy besűrűsödjön. Tálkákba szedjük a krémet, és melegen, vagy jól lehűtve, habgaluskával a tetején tálaljuk.

img_2886.jpg

Tovább a poszthoz
komment komment

Szárazföldi paella csirkecombokkal és sok kolbásszal

2016.02.12. 09:54 | SzárnyasÍzvadász | Szólj hozzá! komment komment
Szárazföldi paella csirkecombokkal és sok kolbásszal Tovább

A tengerparton kagylókkal és rákkal esszük, de itt a szárazföldön sem maradhat el az igazi paella-élmény: itt csirkecombokkal és kolbásszal készítjük, füstölt paprikával és sáfránnyal fűszerezzük, az alját kicsit megpirítjuk és el is készült a paella. Isteni finom spanyol fogás, teszteljétek!

img_7960.jpg

Hozzávalók két személyre

  • 2 db alsó és 2 db felső csirkecomb
  • 1/2 fej lila hagyma
  • 1/4 db zöld és 1/4 db piros kaliforniai paprika
  • 10 dkg darabolt paradicsom konzerv
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál füstöltpaprika-őrlemény
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 2 ág friss kakukkfű
  • 5 dkg chorizo vagy szárazkolbász
  • 5 dl szárnyasalaplé (vagy víz)
  • 12,5 dkg rizottó rizs (pl. arborio)
  • 5 dkg fagyasztott zöldborsó
  • 1 nagy csipet valódi sáfrány
  • Só, bors

paella.jpg

A finoman sózott-borsozott csirkerészeket kevés olívaolajon közepes lángon 80% készültségűre pirítjuk, majd félretoljuk a serpenyő szélére és mellette a nagyon finomra vágott lila hagymát üvegesre pároljuk. Hozzádobjuk az apró kockára vágott kaliforniai paprikát, a szeletekre vágott fokhagymát és a vékony szeletekre vágott kolbászt is. Egy perc után hozzáöntjük a paradicsompürét, és sóval, borssal, a füstölt paprikával és a kakukkfű leveleivel ízesítjük. Visszarendezgetjük a combokat, felöntjük az alaplével és 10 percig hagyjuk közepes lánggon rotyogni. Hozzáadjuk a sáfrányt és a rizst, amelyet finoman összekeverve-rázogatva eligazgatunk, hogy mindenhova kerüljön a serpenyőben. Fontos, hogy innentől kezdve már nem piszkáljuk a paellánkat, hagyjuk, hogy a hő magától elintézzen mindent. Nagy lángon intenzíven felforraljuk, majd 2 perc múlva levesszük alacsonyra a lángot, megszórjuk a zöldborsóval és a petrezselyemmel, majd addig rotyogtatjuk, míg a rizs teljesen magába nem szívja a nedvességet, és az alja enyhén kezd lepirulni (összesen kb. 20 perc). Levesszük a tűzről, és fedővel vagy alufóliával letakarva öt percig pihentetjük tálalás előtt.

img_7977.jpg

Tovább a poszthoz
komment komment

Luxuskaja egy pizza árából: stroganoff bélszín

2016.02.04. 14:17 | SzárnyasÍzvadász | Szólj hozzá! komment komment
Luxuskaja egy pizza árából: stroganoff bélszín Tovább

A Stroganoff bélszínről mindenki tudja, hogy egy nagyon pikáns, finom étel. Sokan azt is tudni vélik, hogy drága dologról van szó (elvégre bélszínt pakolunk bele), és ezért eszükbe sem jut elkészíteni. De érdemes csinálni egy gyors számolást, mielőtt rögtön a csirkés verziónak látnátok neki! Meglátjátok majd, egy házhozszállított pizza árából fogjátok összedobni ezt a vacsit bélszínestül, gombástul, fehérborostul, köretestül. Teszteljétek!


img_8928.jpg

  • 40 dkg bélszín
  • 50 dkg gomba
  • 20 dkg tejföl
  • 20 dkg tejszín
  • 1 tk paradicsompüré
  • 1 tk mustár
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl fehérbor 
  • 3-4 csemegeuborka
  • 5 dkg savanyított gyöngyhagyma
  • 1 citrom
  • kis csokor petrezselyem

img_8917.jpg

A gombákat egy tűzforróra hevített serpenyőben, napraforgóolajon aranybarnára pirítjuk, majd félretesszük egy tálba. A bélszínt vékony csíkokra vágjuk, majd kevés olajon ezt is átpirítjuk a forró serpenyőben, ügyelve arra, hogy szaftos maradjon, ne száradjon ki.  Közben sózzuk, borsozzuk és ezt is félretesszük a gomba mellé. A hagymát és a fokhagymát finomra vágva a serpenyőbe tesszük és adunk hozzá egy kis olajat, ha szükséges. Hozzáadunk 1-1 teáskanál mustárt és paradicsompürét, majd ezeket a hagymával és fokhagymával együtt lepirítjuk. Ha ez megtörtént, felöntjük a fehérborral és hagyjuk, hogy az alkohol elpárologjon belőle. Közben hozzáadjuk az átöblített és kis kockákra vágott csemegeuborkát és a szintén átöblített gyöngyhagymát. Egy kezeletlen héjú, vagy nagyon alaposan megtisztított citrom héjából 3 kis szeletet vágunk egy zöldséghámozóval, majd ezeket a szeleteket kis csíkokra vágva hozzáadjuk az ételhez. Elkeverjük benne a tejfölt és a tejszínt, majd sózzuk, borsozzuk és hagyjuk rottyanni egyet. Visszapakoljuk a korábban lepirított bélszínt és a gombákat, az egészet összeforgatjuk, majd megszórjuk  a finomra vágott petrezselyemmel. Sült krumplival, vagy rizzsel tálaljuk.

img_8926.jpg

Tovább a poszthoz
komment komment

Ételek és ötletek Fördős Zétől az Instagramon!